On Saturday some kids and staff went to the forest to bring a lorry full of firewood for cooking. It looks much but it will last only one to two months! The fire in the cooking stoves burns from morning to evening. Starting early morning with warming the porridge, cooking beans for lunch (they take 2 to 3 hours to get soft, depending on the quality), cooking posho, boiling big pots of drinking water, cooking supper, preparing porridge for the next morning and at last cooking dogs food.
Am Samstag sind einige Kinder und Mitarbeiter in den Wald gefahren, um Feuerholz fuer die Kueche zu holen. Es sieht nach sehr viel Holz aus, reicht aber nur 1 bis 2 Monate! Das Feuer brennt von morgens bis abends. Frueh morgens wird der Porridge fuers Fruehstueck aufgewaermt, dann Bohnen gekocht (brauchen 2 bis 3 Stunden bis sie weich sind, je nach Qualitaet), dann Maisbrei, mittags werden grosse Toepfe Trinkwasser abgekocht, und dann das Abendessen zubereitet. Danach wird wieder Porridge fuers Fruehstueck am naechsten morgen gekocht und zuletzt noch das Hundefutter.
No comments:
Post a Comment